Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Nieuws

Geen nieuws beschikbaar

Nieuwsbrief

Naam
E-mailadres

Wat is ERP?

De definitie van ERP

Het begrip ERP staat voor Enterprise resource planning, waarmee in de regel een computerprogramma ofwel software wordt bedoeld. Dit soort computerprogramma's wordt voornamelijk binnen organisaties gebruikt ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf.

Een ERP programma bestaat meestal uit kleine deelprogramma’s (modules) die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan computerprogramma’s die worden gebruikt om de financiële administratie te voeren of de voorraden bij te houden.

 

Waarbij voorheen veel bedrijven gebruikmaakten van verschillende programma’s om hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen, kunnen in een ERP programma een heel groot aantal processen (afdelingen) worden ondergebracht. Een gevolg van een dergelijk ERP systeem is dat gegevens van bijvoorbeeld klanten en producten (denk aan adresgegevens van klanten) binnen de organisatie slechts eenmaal ingevoerd hoeven te worden, omdat een enkele database wordt gehanteerd. Naast dat de kans op inconsistente data wordt verkleind kan een ERP systeem veel andere voordelen bieden zoals een efficiëntere manier van werken, betere communicatie en soms zelfs kostenreductie (Bron: Wikipedia, 2012).

 

De Relaxs producten zijn op het moment te koppelen aan het ERP-systeem Mamut. De ERP systemen Unit 4 Multivers en King Software zijn op aanvraag ook te koppelen met onze software.

 

Mamut Business Software

Meer dan 400.000 gebruikers wereldwijd maken dagelijks gebruik van Mamut Business Software. Het ERP systeem is speciaal ontwikkeld voor het MKB om met één programma uw bedrijfsactiviteiten effectiever uit te voeren en te controleren. De gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat u en uw medewerkers snel en eenvoudig met de software van Mamut aan de slag kunnen.

 

Comaxs is officieel benoemd tot Mamut Authorised Partner, Mamut Platinum Partner , Integrator en Certified Trainer. Indien u geinteresseerd bent in het pakket Mamut, neemt u dan contact op met Comaxs. Met Comaxs heeft u de zekerheid om met een deskundige en betrokken partner samen te werken.

King Quadrant

King is ontwikkeld door Quadrant Software BV uit Capelle aan den IJssel. Quadrant is opgericht in 1981 en heeft King geïntroduceerd in 1987. Inmiddels werken tienduizenden bedrijven in Nederland met King Software, en dat worden er elke dag meer. Daarnaast is de ontvangen feedback ook uitermate positief.

 

King staat voor betrouwbare financiële en logistieke standaardsoftware, dat speciaal ontwikkeld is voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) in Nederland. King voldoet aan de eisen en wensen die ondernemers aan hun administratieve software stellen. King is niet gericht op een specifieke branche en is in gebruik bij allerlei bedrijven en instellingen, van eenmanszaak tot grote MKB-onderneming, van handelsbedrijf tot accountantskantoor. Kortom: alle MKB´ers kunnen met King aan de slag. Doordat King zoveel gebruikers heeft kan de prijs van King, ondanks de hoge ontwikkelingskosten, betaalbaar blijven.

 

Unit 4 Multivers

UNIT4 ontwikkelt al 30 jaar praktijkgerichte bedrijfssoftware gericht op een aantal verticale segmenten en specifieke branches. Een van die doelgroepen is het Midden- en Kleinbedrijf (MKB). Het MKB is een zeer brede groep ondernemers met uiteenlopende eisen en wensen als het gaat om softwareondersteuning. Unit 4 werkt nauw samen met klanten, accountants en brancheverenigingen. Hierdoor speelt hun software snel in op trends en ontwikkelingen binnen de branches.
 

De administratiesoftware van Unit 4 Multivers is opgebouwd uit modules, zodat er voor elke ondernemer een passende oplossing mogelijk is: van UNIT4 Multivers Small voor kleine ondernemingen tot de financieel-logistieke oplossing UNIT4 Multivers Extended voor handelsondernemingen. Groeit uw bedrijf dan groeit UNIT4 Multivers probleemloos met u mee.
 
 
Kijk voor de software mogelijkheden met uw ERP systeem op ons productenoverzicht.